5+1 kitűnő, bárányhúsból készült fogás a Húsvéti asztalra

  • 2014.04.10.
  • 7

Húsvétkor, az ünnepi asztalra kerülő fogások alapanyagai közé tartozhat a bárányhús is. Nálunk, legalábbis a hagyományos ételek mellett, a házi, füstölt sonka, kolbász, főtt tojás, sárga túró, kalács és reszelt torma mellett, készül valamilyen bárányhúsos étel is.Mivel, szeretek kísérletezgetni, ezért jó pár ételt készítettem már, ebből a finom húsféléből. Ezekből a receptekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót, ízelítőül a Húsvéti asztalra.A receptek a képekre kattintva elérhetőek.Bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltveBáránycomb, parajos túróval töltveAszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzselBáránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkávalBáránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétesselA sor végére pedig, egy isteni finom, Kapros-tejszínes bárányraguleves, nagyszemű babbal.Kapros-tejszínes bárányragulevesHa tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’Még több finomság:5 medvehagymával készült ínycsiklandó fogásMini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással – Gombhoz a kabátot, azaz borhoz az ételtHúsvét – Húsvéti gesztenyés kalácsKarácsonyi puha mézeskalácsVálogatás őszi receptekből – Sütőtökös fordított sütemény, rumos, dió habbal