Csicseriborsó tokány füstölt tofuval

  • 2017.05.23.
  • 6

Szuper fehérjeforrás és szupergyors egytálétel. A hozzávalók nem azok a pár nap alatt lejáró alapanyagok így ez egy mindig jó B terv. Én este fél10-kor készítettem el jóga óra után kb 10 perc alatt. Szeretem az ilyen gyors ételeket amik egészségesek és még az ételallergiás családom is megeheti :)Hozzávalók:egy fej vöröshagymaegy doboz csicseriborsó 800g (nettó 530g)egy doboz darabos paradicsom 400g (nettó 240g)egy csomag füstölt tofu 180g-osegy csokor friss petrezselyem( vagy bármely más zöldfűszer, ha nincs friss akkor szárított)só, borsvízElkészítés:A csicseriborsót leszűrjük és folyó víz alatt átmossuk egy szitában. A vöröshagymát és a tofut is apróra vágjuk és kis kókuszzsíron átfuttatjuk. Mehet rá a csicseriborsó is. Keverünk rajta párat majd ráöntjük a paradicsomot és felöntjük egy nagy pohár vízzel (nem kell sok csak hogy legyen egy kis leve). Sózzuk-borsozzuk. Lefedjük és várunk pár percet míg minden összemelegszik. Lezárjuk a gázt és megszórjuk friss petrezselyemmel, bele is keverjük és díszítjük is vele. Mondjuk hogy ez a füstölt csülkös babagulyás vega változata 10 perc alatt :D