Spenót és tej avagy Ne lepődj meg

  • 2019.11.18.
  • 3

Ha hétfő, akkor kezdődik a hét.Ha kezdődik a menü, akkor leves.Mára a spenótlevest terveztem, aztán ahogy nekiláttam..., egy fél pillanatig azon gondolkodtam, hogy muszáj-e bele a fokhagyma...?
Lényegében
csak azért mert így szoktuk meg... így finom... és mert talán fokhagyma nélkül még nem is ettünk...?Pedig lehet egy kicsit más irányba vinni.. bátran... ????Hát, én már nem lepődök meg semmin se ????TEJES SPENÓTLEVES

ZÖLDSÉGEKKEL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYELHozzávalók:45 dkg spenót (aprított, fagyos)1 fej vöröshagyma1 kisebb sárgarépa (10-12 dkg)1 kisebb petrezselyemgyökér1 (2) ek. liszt0,5 l tej1 ek. cukorőrölt római köménycayenne bors (chili)lestyánsóolívaolajA vöröshagymát és fél- (negyed) karikákra szeleteljük, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, de egy éles késsel, vékony csíkokra is vághatjuk.