Forralt bor fűszerkeverék

  • 2017.12.01.
  • 4

Évek óta a forralt borhoz való fűszerkeveréket is magam készítem. Nem kell hozzá semmi extra, csak egy jól működő, fűszerőrlővé avanzsált kávédaráló és egy szita. A kávédarálóm nem őrli porrá az összes fűszert, maradnak benne szemcsés darabok is, de őrlés után át szoktam szitálni. A por része megy a mézeskalácsba, a szemcsés-darabos része pedig a forralt borba.Hozzávalók:8 rúd fahéj25 db szegfűszeg20 szem szegfűbors12 szem zöld kardamom4 csillagánizs2 mokkáskanálnyi koriandermag2 teáskanál őrölt gyömbérnegyed, frissen reszelt szerecsendióKávéőrlőbe, vagy fűszerőrlőbe teszem a hozzávalókat és megőrlöm. Átszitálom és a szemcsés-darabos részét használom a forralt borhoz (a por részét mézeskalácshoz). Jól záródó fűszertartóban, vagy kis csatos üvegben, sötét helyen tárolom felhasználásig.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.