Fahéjas müzlikeverék

  • 2017.03.29.
  • 8

Készítsetek házi müzlikeveréket. Mondjuk így. A következő napokban (talán) írok még ide valami sztorit is, de most inkább Agymenőket nézek. Ezt a napot elvitte magával a széllel ide pöffeszkedő fejfájás, úgyhogy megyek bambulni.Előkészítés: 5 percSütési idő: kb. 25 percHozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):15 dkg nagyszemű zabpehely1 marék mandula6-8 dkg mandula6-8 dkg brazil dió1 ek. tökmag1 marék darált dió5 ek. méz2 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)néhány nagy csipet őrölt fahéjcsipet só1 késhegynyi holland kakaópor1 csipet őrölt kurkumaaszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)A sütőt előmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a brazil diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is.A mézet és az olajat lassú tűzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fűszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütőbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.Amikor elkészült, kivettem a sütőből, kicsit hagytam hűlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is. Legközelebb fekete és fehér szezámmagot is adok hozzá. És egy kis étcsokit is…Facebook: Rizsázzunk!Instagram: rizsazzunk_blogInnen is szemezgethettekNarancsos fahéjas müzliszeletNarancsos – fahéjas csigákFahéjas tekercsZabos reggel – gyors és gyümölcsös zabkása