Rumos-szilvás párna

  • 2015.05.31.
  • 0

Hozzávalók :
- 50 dkg liszt- 20 dkg zsír- 30 dkg tejföl- egy csipet só- 1 dl langyos tej- 2,5 dkg élesztő- 1 tk. cukora töltelékhez- 1 üveg házi szilvalekvár- 2-3 ek.
rumos szilvakréma szóráshoz- 1 ek. vaníliás cukor- 3-4 ek. porcukorElkészítés :
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Meleg helyen 1 órán át pihentetem.A sűrű, házi szilvalekvárt a rumos gyümölcskrémmel lazítom, hogy kenhetőbb legyen.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen 3-5 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kör alakú, kb. 6-8 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatom. Egy tésztalap közepére rakok 1 púpos evőkanálnyi lekvárt, vízzel megnedvesítem a kör szélét, majd egy másik kivágott kört helyezek rá, amit enyhén rányomogatok, a széleket villával összelapítva.180 fokon, kb. 15-20 perc alatt világos aranybarnára sütöm.Még melegen megszórom a vaníliás porcukorral.Jó étvágyat !