Sült csirke, sárgarépa szalagokkal, édesköménnyel

  • 2013.10.23.
  • 6

Az édeskömény egy méltatlanul mellőzött zöldség, talán kissé erőteljes íze miatt. Pedig nagyon jó élettani hatásai vannak (emésztés segítő, étvágyjavító, szélhajtó, görcsoldó), fűszer és gyógynövény is egyben. Gyorsan elkészíthető, nem is kell különösebben fűszerezni.
Hozzávalók: 2 csirkecomb, 2 nagyobb répa, 2 édeskömény, snidling, só, olívaolaj
Elkészítés: a combokat besózzuk, fűszerezzük kedvenc fűszerünkkel és kevés olívaolajon, fedő alatt megsütjük. A répát meghámozzuk és burgonyahámozóval vékony szalagokat vágunk belőle. Az édesköményt megmossuk, ha fonnyadt a külseje, egy réteget lehámozunk, majd vékony szeletekre vágjuk. A kész combokat kiszedjük, a maradék olajban a zöldségeket megpároljuk. Közben sózzuk, némi snidlinggel ízesítjük. Pár percig fedő alatt pároljuk, majd kissé megpirítjuk.A tányérra helyezve még vágott petrezselyemmel megszórjuk.