Marha, gersli, zöldség, gomba avagy Na, minden jót

  • 2021.03.20.
  • 1

Na, amikor nem tudok dönteni az étkem felől, akkor minden jót összeborítok, néha-néha belekeverek (ezt-azt is!) aztán jól megeszem és közben rájövök hogy ez jó!...még szerencse, hogy biztonságilag készítettem róla néhány fotót 😉GERSLIS HÚS ZÖLDSÉGEKKEL




ÉS VARGÁNYÁVALHozzávalók:50-60 dkg marhalapocka15 dkg gersli (árpagyöngy)20 dkg sárgarépa20 dkg zöldborsó (fagyos)20 dkg vargánya (fagyos, darabolt)1 nagy fej vöröshagyma1 kis dob. paradicsompüré (70g)1 db babérlevélőrölt köménymajoránnabors, sóA marhahúst felkockázzuk.A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, rátesszük a húst és amikor elveszti nyers színét, hozzáadjuk a paradicsompürét és finoman megpirítjuk, megsózzuk, köménnyel, majoránnával, borssal és egy babérlevéllel ízesítjük aztán vízzel felöntögetve pörkölt módján főzzük tovább.A sárgarépát feldaraboljuk és a borsóval, a vargányával, illetve a gerslivel együtt a pörkölthöz adjuk, akkor amikor már a hús harapható puhaságú, felönjük a gersli mennyiségének duplája vízzel, majd közepes lángon, kevergetve! nagyjából 35 perc alatt készre főzzük. (Természetesen, ha kívánja, közben is adhatunk hozzá egy kis vizet.)Amikor kész letakarjuk fedővel és kb.20 percet pihentetjük, hogy gersli még jobban magába szívja a szaftot.