Marha, gersli, zöldség, gomba avagy Na, minden jót
- 2021.03.20.
- 1
Na, amikor nem tudok dönteni az étkem felÅ‘l, akkor minden jót összeborÃtok, néha-néha belekeverek (ezt-azt is!) aztán jól megeszem és közben rájövök hogy ez jó!...még szerencse, hogy biztonságilag készÃtettem róla néhány fotót 😉GERSLIS HÚS ZÖLDSÉGEKKEL
ÉS VARGÃNYÃVALHozzávalók:50-60 dkg marhalapocka15 dkg gersli (árpagyöngy)20 dkg sárgarépa20 dkg zöldborsó (fagyos)20 dkg vargánya (fagyos, darabolt)1 nagy fej vöröshagyma1 kis dob. paradicsompüré (70g)1 db babérlevélÅ‘rölt köménymajoránnabors, sóA marhahúst felkockázzuk.A vöröshagymát felaprÃtjuk, üvegesre sütjük, rátesszük a húst és amikor elveszti nyers szÃnét, hozzáadjuk a paradicsompürét és finoman megpirÃtjuk, megsózzuk, köménnyel, majoránnával, borssal és egy babérlevéllel ÃzesÃtjük aztán vÃzzel felöntögetve pörkölt módján fÅ‘zzük tovább.A sárgarépát feldaraboljuk és a borsóval, a vargányával, illetve a gerslivel együtt a pörkölthöz adjuk, akkor amikor már a hús harapható puhaságú, felönjük a gersli mennyiségének duplája vÃzzel, majd közepes lángon, kevergetve! nagyjából 35 perc alatt készre fÅ‘zzük. (Természetesen, ha kÃvánja, közben is adhatunk hozzá egy kis vizet.)Amikor kész letakarjuk fedÅ‘vel és kb.20 percet pihentetjük, hogy gersli még jobban magába szÃvja a szaftot.
A szerzőről
Őrülten jó ételek