Emlékszel még a hentes tokányra?

  • 2017.11.29.
  • 0

Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy megismerkedjetek. Hidd el, jó cimbik lesztek. Olyan ízek vannak benne, olyan harmonikus aromák, amik mind elkötelezett hívekké tesznek majd. Csak készítsd el egyszer, rákattansz. 
A tokány  egy pörkölt módra készült étel, borssal, gombával, füstölt szalonnával, tejföllel ízesítve. A tokány abban különbözik alapvetően a pörkölttől, hogy a húst megpárolják és nem pirítanak hozzá vöröshagymát.  Az igazi tokány lelke a bors. A tokány leve rövid, sűrű, nagyon tartalmas és a borstól barnás színű. 
A hentes tokány csemege uborkával teszi különlegessé a sima tokányt. Ezzel gazdagítja az étel ízét, zamatát. Bár nem szokás, de én egy csipet fűszerpaprikát és fokhagymát is tettem bele, csak az ízéért :)
De lássuk, miről is beszéltem eddig:

[...] Bővebben!