Recept még nyárról

  • 2014.09.30.
  • 2

Imádom az olyan őszi napokat, mint a mai is. Napsütés, kék ég, kellemes hőmérséklet. Legszívesebben csak a szabadban lennék ilyenkor. Bezzeg az irodánkban két pokrócba bugyolálva ültem egész nap, ott olyan hideg volt. Nem is értem, hogy lehetséges ez ilyen jó időben. :(A szép őszi nap ellenére most még egy nyári receptet hozok, amit a nyaraláson az apartmanban készítettem.A recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg. Kapribogyós füstöltmakréla krém- 1 konzerv füstölt makréla (170 g)- 2 evőkanál kapribogyó - 1/2 citrom leve- 1 evőkanál natúr joghurt- 5 dkg natúr krémsajt- só, borsA makréláról leöntjük az olajat és villával összetörjük a halat. Elkeverjük a joghurttal, krémsajttal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, legvégül pedig belekeverjük a kapribogyót. Friss kenyérrel, olajbogyóval tálaljuk.CH tartalom: a fenti mennyiség kb. 4-6 személynek elegendő, a CH tartalommal gyakorlatilag nem kell számolni