Zöldbabfelfújt

  • 2015.04.12.
  • 4

Évekkel ezelőtt elmentettem egy receptet, amire most rátaláltam a gépemen, gondoltam kipróbálom, némi változtatással. Optimista voltam vele kapcsolatban és akiknek volt szerencséje megkóstolni, elégedettek voltak, nekem még új ez az ízvilág. Egy biztos, legközelebb nem zablisztből készítem. :)

Hozzávalók:
-          450 g zöldbab
-          vaj
-          1 közepes fej vöröshagyma
-          3 darab tojás
-          3 evőkanál liszt (esetemben zabliszt)
-          só, bors, petrezselyem
-          kevés citromlé
-          2 gerezd fokhagyma

A hagymát apróra vágtam, majd kevés vajon pirítani kezdtem. Amikor üvegesre pirult, hozzáadtam a zöldbabot, sóztam, belenyomtam a két gerezd fokhagymát, majd kevés vízben puhára pároltam. Ha a víz elfőtt, hagytam hűlni, s közben a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá vertem. Ezután egyenként hozzáadogattam a sárgáját, beleforgatva a habba, majd kanalanként a lisztet, végül pedig a zöldbabot. Megszórtam petrezselyemmel és borssal, majd vajazott- lisztezett tortaformában tűpróbáig sütöttem.