Duplán sajtos pulyka burger

  • 2019.03.25.
  • 6

Berobbant a tavasz és végre gyakrabban grillezünk a szabadban! Hamburgert sütöttem minap, ezúttal pulyka húsból, ami sajttal a közepén, bacon szeletekbe tekerve készült faszénparázs felett, szép komótosan. Míg egy érlelt marhahúst nem nagyon kell fűszerezni mással, mint sóval, meg borssal, a darált pulykahús elbírja, sőt igényli a bátrabb fűszerezést. Hozzávalók 4
húspogácsához:60 dkg darált pulykacomb filésó és frissen őrölt bors2 teáskanál dijoni mustár1 teáskanál
Worcestershire szósz3 evőkanál (házi) ketchup1 tojás sárgája1 vöröshagyma, aprítva1 ujjnyi vastag szelet cheddar sajt4 szelet füstölt bacon szalonnatovábbá: (házi) hamburger zsemle4 szelet jól olvadó sajtketchup, mustár, majonézszeletelt paradicsom, hagyma, uborkaHamburger zsemlét
sütök. A húspogácsához alaposan összekeverem a hozzávalókat (a sajt és bacon kivételével) és pár órát hagyom a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt 1 órával kiveszem, nedves kézzel a masszából négy darab húspogácsát formázok és hagyom szoba hőmérsékletűre melegedni, majd kilapogatom és mindegyik közepébe teszek egy-egy kockát az elnegyedelt vastag szelet cheddar sajtból. A sajt köré hajtogatom a húsmasszát, kicsit ellapogatom és körbetekerem mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával. Izzó faszénparázs felett, oldalanként 6-7 perc alatt megsütöm a húspogácsákat, leveszem a rácsról, beteszem egy fedeles edénybe, teszek mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot és lefedem az edényt, így pihentetem 5 percig a húst, közben a sajtszelet szépen ráolvad a tetejére.A zsemléket kettévágom és ráfektetem a grillrácsra, ahol átmelegednek, vágott felük picit meg is pirul, majd mindenki kedve szerint összeállítja a maga hamburgerét az asztalra kikészített zöldségekkel, mustárral, ketchuppal, majonézzel.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott aktívabb vagyok.