Pasta alla marinara
- 2015.04.21.
- 9
Tészta tengerész módra. Az egyszerűség diadala. Naná, hogy a vén tengeri medvék, nem bajlódtak sokféle alapanyaggal és szofisztikált konyhai eljárásokkal. Beleöntötték egy edénybe, amit aznap kifogtak a tengerből, kicsit fűszerezték és tésztát főztek hozzá. Összekavarták, megették s mentek sziesztázni, mert hajnalban korán keltek. Pasta e basta!
Hozzávalók: 30 dkg vegyes tengeri gyümölcs (garnélarák, bébipolip, tintahal, hal, kagyló)
1 hagyma
3 cikk fokhagyma
kevés olaj
1/2 dl száraz fehérbor
só, bors
petrezselyemzöld
kevés parmezán
citrom
40 dkg tésztaElkészítés: A tésztának vizet teszek forrni, sózom. A hagymát és a fokhagymát megpucolom. Ha friss tengeri gyümölcsöket használnék, akkor azt is. Az olajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, majd a fagyasztott tenger gyümölcseit. Sózom, borsozom. A bort is hozzáadom. Mire a nedvesség elpárolog belőle, a szósz el is készül. Vágott petrezselyemzölddel ízesítem, majd a kifőtt tésztához adom. Tálalásnál parmezánforgácsot és citromot adok hozzá.Tipp: Ha friss tenger gyümölcseit találunk, akkor a kedvünkre válogathatjuk össze az összetevők arányát.