Tarja és krumpli azaz Egyszerű napok

  • 2015.10.07.
  • 6

Asszem egyszerű napokat tartok.Semmi különleges, semmi extra.Egyszerű napok, egyszerű kaják.Pff... ;)
CSOMBOROS PÁCOLT TARJA,


RESZTELT KARIKABURGONYÁVAL
Hozzávalók:80 dkg sertéstarja4 ger. fokhagymacsombor (borsikafű)bors1 kg burgonya15 dkg kenyérszalonna1 nagy fej vöröshagymafűszerpaprika csomborköménybors, sóA tarját felszeleteljük, szükség és igény szerint klopfoljuk, legalább egy éjszakára csomboros-fokhagymás pácban érleljük; másnap grillserpenyőben szépen megsütjük.A burgonyát héjában megfőzzük aztán megpucoljuk és karikákra vágjuk.A szalonnát picike csíkokra daraboljuk, a vöröshagymát pedig félkarikákra.A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a hagymát, majd a burgonyát, pár-perc alatt összepirítjuk, az utolsó pillanatokban fűszerezzük, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával, átforgatjuk, és egyből tálaljuk is (nem pirítjuk tovább mert a paprika megég és keserű lesz).Ennyi.

Jut eszembe... hogy ne koszoljunk kistányért; a tetejét megszórjuk apróra kockázott csemege ubival és lilahagymával.
Ugyi, hogy nincs benne semmi extra ;)