CSIKOS 1.

  • 2013.05.29.
  • 0

Drágájim!
Az a megtiszteltetés ért, hogy a
Boldog kukta felkérésére és a CSIKOS LEKVÁRCSALÁD-nak
köszönhetően ismét versenyezhetek, ráadásul még a
FAHÉJ magazin-ba is bekerülhet a receptem.A feladat nem más mint egy általam választott CSIKOS termékkel kell új kedvenceket alkotni, illetve ezzel is népszerűsíteni ezt a pompás „családot”, amit tiszta szívemből ajánlok mindenkinek, aki szereti a színvonalas ízeket.Amit választottam az pedig a
Paradicsom chutney, rozmaringgal és körömvirággal, amiből hat bloggertársammal főzőcskézünk valami finomat, mindenki a maga jellegének, ízlésének és álmainak megfelelően.Nem is biztos, hogy a verseny a legjobb szó ide, hiszen az első díjat már mindenki megkapta; a termék és a lehetőség. Ennél többet nem kívánhat az ember, inkább fogjuk fel úgy mint egy játékos megmérettetés. Mivel a játéknál komolyabb dolog nem nagyon van a világon - szavazzatok az én receptjeimre (vagy a többiekére)A magam módján az egyszerűség mellett tettem le voksomat, tehát a következő étkeim is ennek szellemében születtek és továbbra is így fognak megszületni.PARADICSOM CHUTNEY-BA PÁCOLT FOGASFILÉ,













CUKKINISZALAGGAL












ÉS HOZZÁILLŐ BURGONYAPÜRÉVELHozzávalók:80 dkg fogasfilé2 db cukkini (kb.:40 dkg)3-4 ek. paradicsomos chutney (kb.:12-15 dkg)1/4 citrom leve 80 dkg burgonya4 ger. fokhagymavajtejsó
A fogasfilét adagonként, négy darabra, négy csíkra vágjuk, egy tálba rakjuk, rámerjük a chutney-t és a citrom levével megcsepegtetjük; alaposan beletapicskoljuk, majd legalább egy fél napot így pácoljuk.A cukkiniket uborkagyaluval, hosszában felszeleteljük, úgy, hogy szép „szalagokat” kapjunk. A legszebb cukkiniszalagokat (haldarabonként elég egy) forrásban lévő sós vízben 2 percig blansírozzuk, „főzzük” és utána egyből hideg vízbe tesszük.A bepácolódott halcsíkokat megsózzuk, betekerjük egy-egy cukkiniszalaggal és olívaolajjal meglocsolva forró sütőben 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
A maradék cukkini szalagokat vékonyan felcsíkozzuk és enyhén lesózzuk.
A burgonyapürét lényegében a szokásos módon készítjük el, azzal a turpissággal, hogy már a főző vizébe beleaprítjuk a fokhagymát és ezzel főzzük puhára a burgonyát. A kész pürébe a fokhagymán és a són kívül most nem rakunk más fűszert, hanem a lesózott cukkinicsíkokat jól kinyomkodjuk és ezt keverjük bele.Köszönjük
CSIKOS !!!