Tölcsérfánk

  • 2017.02.20.
  • 9

Még mindig a farsangolás időszakát éljük, így nem vagyunk elkésve ezzel a fánkkal sem. Igaz fánkot enni mindig lehet!
A soros fánk: a tölcsérfánk.
Bizonyára kissé kuszának tűnik, de higgyétek el, nagyon finom és egyszerű kivitelezni is.
Ezt a tésztát már használtam egyszer, amikor túró rudit és oreo kekszet mártottam bele, majd kisütöttem őket. Az eredmény azt kell mondjam korántsem volt annyira megbotránkoztató, mint amennyire elsőnek szentségtörésnek tűnik ez a művelet.
Figyelem, a leírt mennyiség egy kis adag!
100 gr liszt
100 gr tej
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál porcukor
A hozzávalókat összekeverjük.
Sokat dob az állagán, ha a tojást elkeverjük a tejjel és úgy keverjük bele a többi hozzávalót!
A tésztát egy zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy kb. 4 mm-es lyukat vágunk és a forró olajba össze-vissza bele csorgatjuk a tésztát.
A zacskót ásványvizes palackkal vagy csőrös kinyomó palackkal is ki lehet váltani.
Nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül ez a rusztikus finomság!
Lekvárba, csokiszószba mártogatva fenomenális.
Fogyasszátok egészséggel!

Címkék

Farsang Fánk Nassok