Szicíliai padlizsánragu

  • 2015.11.04.
  • 3

Az olasz ételek szinte mindenkinek a kedvencei, mert gyorsan elkészíthetőek, nem kell sok alapanyag. Viszont - ahogy az összes többi ételnél is - a legfontosabb a jó minőségű alapanyag, mert azokból lehet csak igazán finomat főzni. Jamie Oliver is ezt vallja. Szerintem nagyon sokak kedvenc szakácsa, aki már nem csak a "pucérséga" miatt híres, hanem azért is, mert 20 perc alatt egy egész menüsort képes elkészíteni. Azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de hát mindenki csinálja utána, és majd kiderül.A műsorait én is szeretem. Megvan tőle az Olasz kaják című könyv is, amiben gyönyörű képek és nagyon finom ételek vannak. Ebből a legnagyobb kedvencem ez a szicíliai padlizsánragu, amit többféleképpen is lehet fogyasztani, felhasználni: főételként, köretként, pirítósra, de leveles tésztába betöltve is nagyon finom. Az elkészítési ideje tényleg 20 perc az előkészületekkel együtt. A padlizsán krémességét, az olívabogyó és a kapribogyó különleges ízvilágát nagyon jól kiegészíti a paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma kombó. Én annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy kihagytam belőle a petrezselymet, mert nekem valahogy nem illik az ételhez.Hozzávalók 4 adaghoz:- 2 közepes padlizsán- 5 db közepes paradicsom - 1 közepes fej vöröshagyma- 4 gerezd fokhagyma- 2 ek. kapribogyó- 10 dkg zöld olívabogyó- 2 ek. fehérborecet
- oregánó- só, bors- olívaolaj Elkészítés:A padlizsánt és a paradicsomot megmosom, felkockázom. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, majd felvágom apróra.Olívaolajat hevítek egy nagyobb serpenyőben, majd ráteszem a padlizsánt, és kb. 8-10 percig pirítom, ha szükséges, akkor még öntök rá az olívaolajból. Fűszerezem sóval, borssal és az oregánóval (ebből jó sok kell). Utána hozzáadom a vöröshagymát, fokhagymát, olívabogyót, kapribogyót, majd a fehérborecetet. Ha elpárolgott az ecet íze (2-3 perc), utána mehet bele a paradicsom, azzal együtt még további 4-5 percet pirítom együtt.Elkészítési idő: 20 perc.