Piskótatekercs

  • 2017.06.04.
  • 7

Sajnálom, hogy mostanában megint kicsit elhallgattam, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan terveztem. A sütés-főzés ettől még mindennapos, csak a dokumentálás maradt el, de persze a fotó nem ;) Most van egy célom, szeptemberig szeretnék elérni egy meghatározott bejegyzés számot, remélem sikerülni fog.Férjem kérése volt ez a sütemény, és egy nehéz napja után meg is sütöttem neki.Hozzávalók 1 kisebb tekercshez:3 tojás3 ek. cukorfél csomag vaníliás cukor3 ek. lisztnegyed csomag sütőporcsipet sóbaracklekvárporcukor a szóráshozA tojások sárgáját és fehérjét külön választom? A sárgájához adom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habverővel krémesre keverem, szinte habosra, mert ettől lesz levegős a piskóta. Hozzászitálom a lisztet, hozzáadom a sót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához forgatom.Sütőpapírral bélelt tepsibe kenem, majd 170 fokon 10 perc alatt megsütöm. Picit hagyom hűlni, majd lefordítom, leveszem róla a sütőpapírt, megkenem baracklekvárral és feltekerem, majd így hagyom hűlni, kb 20 percet. Megszórom porcukorral, felszeletelem és tálalom.