Almás-gesztenyés vöröskáposzta

  • 2017.03.10.
  • 2

Ez az egyik kedvenc receptünk, amit évente legalább kétszer elkészítünk. A vöröskáposzta új oldaláról mutatkozik be. Finom, melegséget adó fogás, önállóan is fogyasztható, de barnarizzsel együtt komplett étel.Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej vöröskáposzta, 2 alma, 150 gramm konzerv gesztenye, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál gyümölcsecet, só, bors
Elkészítése: A káposztát nagyobb kockákra vágjuk (kb.3X3 cm), megmossuk, és kuktában az olajon megfuttatjuk. Lezárjuk a kuktát, és 5 percig főzzük. Közben az almát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk. A kuktát hideg víz alatt lehűtjük és kinyitjuk. Beletesszük az almát, a gesztenyét, a mézes ecetet, és a kuktát lezárva még 5 percig főzzük. Tálalás előtt ízlés szerint enyhén sózzuk, borsozzuk.
Gyógyhatás: A káposzta mindegyik fajtája jót tesz a tüdő energiakörének, így a meghűléses betegségek szezonjában kihagyhatatlan. A gesztenye tápláló energiaforrás és ásványi anyag bánya. Az alma lágyítja a vöröskáposzta-gesztenye sajátos ízkombinációját, a mézes ecet, a só meg a bors különösen pikánssá teszi. Ez a fogás nem csak finom és tápláló, de figyelemreméltó színharmóniával is megajándékozza az embert, ahogy azt a fotón is látjuk.