Lecsós, darált húsos ragu

  • 2017.08.14.
  • 2

Hozzávalók :
5 személyre- 65-70 dkg darált hús- 10 dkg szalonna- 2 nagy fej hagyma- 3 gerezd fokhagyma- 1-2 szál szárzeller- 5 db paprika- 1 hegyes erős paprika- 2 paradicsom- só, bors- majoránnaElkészítés :
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, amint megpirítom a finomra vágott hagymákat és a felszeletelt zellert. Hozzáadom a húst, amit " fehéredésig " sütök, majd jöhetnek a szeletelt paprikák és a felkockázott paradicsomok. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd lefedve puhára párolom az egészet. Ha a végén túl sok nedvesség lenne a ragun, akkor fedő nélkül pirítva elpárologtatom.Rizzsel tálalom.Jó étvágyat !