Zöldfűszeres joghurtban fürdött pontyfilé

  • 2013.06.30.
  • 3



Tegnap "hal" került a hálóba! Nem is egy, három.

Az egyiket ki is filéztettem a férjemmel, mert már megvolt a recept hozzá.
Hozzávalók:1 szép nagy Ponty kifilézve3-4 babérlevél10 db borókabogyó1 kiskanál koriandermag1 fej hagyma1 csokor kapor1 csokor petrezselyem2 ág kakukkfű1 kiskanál szárított bazsalikom1 fél kiskanál csilipor2 dl natúr joghurt1 dl fehér bor1 kanál keményítősóbarnarizs
A kifilézett halat jól besózzuk, majd pár órára, de jó ha egy éjjelre hűtőbe rakjuk.
Másnap egy kanál olajat teszünk egy kisebb tepsibe, erre ráfektetjük a halszeleteket
megszórjuk borókabogyóval, korianderrel, hagymával, babérral.

A zöldfűszereket felaprítjuk, majd a joghurtban botmixerrel és egy dl fehérborral összemixeljük.

Ráöntjük a halfilékre, és forró sütőben sütjük 3/4 órát.

A hús szépen beszívta a fűszeres joghurt
ízét, és még maradt annyi szósz is hogy a rizst is ízesítse.
Az ételt megenni kell, nem szeretni.
Egymást kell szeretni, nem megenni.