Rizsfasírt

  • 2016.01.21.
  • 5

Ha nem tudsz mit kezdeni a maradék rizzsel, van egy jó hírem. Ezentúl nem kell kidobnod, készíthetsz belőle egy egyszerű és gyors fogást. A rizsfasírtot sokan nem ismerik, pedig finom, és bármivel fel lehet dobni, a variációk száma végtelen.

Nem kell hozzá sok minden, és hamar összedobható. Önmagában is megállja a helyét, egy friss salátával például szuper vacsora, de köretként is használhatod, ilyenkor sok-sok zöldséggel készítsd. Főfogásként mehet bele sonka, bacon, és bármi, amit szeretsz.
Rizsfasírt
Hozzávalók:
- rizs
- sonka
- (feta)sajt
- kukorica
- só, bors
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
+ tojás
Elkészítés:
A rizst kifőzzük, ha maradék, csak ízesíteni kell. Sózzuk-borsozzuk, felkockázott sonkát, sajtot, kukoricát és petrezselymet adunk hozzá. Ha tapadós a rizs, még tojás sem kell, de bátran használhatunk, hogy jól összefogja a fasírtunkat.

A keverékből nagy fasírtokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk. Pici olajjal meglocsolhatjuk. Előmelegített sütőben magas fokozaton addig sütjük, míg szép színt kapnak. Magában vagy salátával tálaljuk.

+Tipp: tehetünk rá majonézt, készíthetünk joghurtos öntetet hozzá.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.