A legfinomabb egybe sült karaj

  • 2017.05.11.
  • 0

Már harmadszor készítem el ilyen módon, számomra ez a legfinomabb egyben sült karaj, amit valaha ettem. A páctól fűszeres-zamatos lesz, nem szárad ki a hús, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.Hozzávalók:1 kg karajA páchoz:1 kk mustárpor1 kk mustár1 kk gyömbérpor3-4 cikk zúzott fokhagyma1 apróra vágott kis hagyma2-3 kanál szójaszósz1-2 kanál halszószchili ízlés szerint1 kk mézA sütéshez:2 kanál liba vagy kacsazsír2 dl fehérbor1 dl húsleves (vagy víz)1 kis fej hagymaA pác hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, majd bevonjuk vele a karajdarabot. Zárható dobozban egy napot, de legalább 4-5 órát hideg helyen érleljük.Felforrósítjuk a
zsírt vaslábosban, vagy vastag falu edényben és a húst körbepirítjuk benne, amíg szép piros kérget nem kap, majd felöntjük a borral, a húslevessel, mellédobjuk a hagymát és lefedve lassú tűzön egy órát pároljuk. Egyszer-kétszer megforgathatjuk a húsdarabot. Ha a beleszúrt késpenge könnyen áthatol a húson, akkor kész van.Tálra szedjük, beborítjuk fóliával és további 20-25 percet pihentetjük.