~ LEKVÁROS LINZER ~

  • 2015.11.12.
  • 9


Manapság oly nagy divat a sütipecsétes keksz - habár nekem is van hozzá formázóm - mégis maradok ennél a hagyományos kiszúróval készült linzernél, hiszen ezek a kiszúrók bármely 100 ft - os üzletben kaphatóak. A linzer a szokásos 3 : 2 : 1 arányú keveréke a lisztnek, cukornak és a vajnak.A tésztát mindenképp pihentessük. mert így lesz igazán omlós, a sütési időt pedig tartsuk be.
»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg liszt- 20 dkg vaj- 10 dkg porcukor- csipet só- 1 tojássárgája- fél vanília rúd kikapart magja- málnalekvár - a ragasztáshozA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. ( nálam egy éjszakát pihent )A tésztát, enyhén lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített, 200 °C - os sütőben 8 - 10 perc alatt megsütjük.A málnalekvárt szitán átpasszírozzuk és összeragasztjuk vele a linzereket. Vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.