Tojásos májas egybefasírt+ 3. Blogszülinap

  • 2013.04.20.
  • 5









Hamarabb ezt a finom fasírt receptet szeretném bejegyezni, amit ezen a héten készítettem sertésmájból. Ilyenkor tavasszal szoktam gyakrabban
készíteni, amikor van bővebben tojásom, meg friss petrezselyemzöldem.





Hozzávalók: 500 g sertésmáj, 2 hagyma, 4 főtt tojás, 4 nyers tojás, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. disznózsír, só, bors.




A sertésmájat megfőzzük, kihűtjük, majd az apró lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymákat apróra vágjuk és a zsírban megfonnyasztjuk, keményre főzünk 4 tojást és kockákra vágjuk. Egy tálban összedolgozzuk a lereszelt májat, a dinsztelt hagymát (a zsírral együtt), a főtt tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, meg a a habosra vert nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt kalácstepsibe töltjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben 45 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.




Krumplipüréhez feltétként tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.




Ma van a blogom 3. szülinapja. Ezúton meg szeretném köszönni minden kedves Olvasómnak, hogy eddig is velem tartott és remélem, hogy továbbra is találtok kedvetekre való recepteket.