Salmorejo-jéghideg paradicsomleves Andalúziából

  • 2022.07.24.
  • 9






Öt perc alatt kész az ízletes, frissítő leves, amely laktató és önálló ebéd ebben a kánikulában.



Tele a piac finomabbnál finomabb paradicsomokkal, mindig túlvásárolom magam. Mintha fel lehetne tankolni a télre...



Ez a Salmojero kicsit hasonlít a gazpacho-ra, de mivel általában sonkával és tojással tálalják, tartalmasabb. Én mindkettőt szeretem, sőt, tulajdonképpem bármelyik hideg levest.







Hozzávalók: 75 dkg lédús paradicsom



só, bors



2 szelet szikkadt kenyér



2 cikk fokhagyma



1 tk borecet



4 ek olívaolaj



A tálaláshoz: Serrano sonka



főtt tojás







Jöhetnek a hideg levesek?



Sárga gazpachoAjo blanco-a hűsítő andalúz levesChlodnik-a jéghideg, lengyel céklaleves







Elkészítése



A paardicsomokat forró vízbe mártom, héjukat lehúzom.A paradicsomot felkockázom, turmixgépbe rakom.Hozzáadom a fokhagymát, az ecetet, a darabokra tördelt kenyeret és az olívaolajat. Sózom, borsozom és krémesre turmixolom.Jól behűtve sonkával, tojással tálalom.




A Salmorejo-jéghideg paradicsomleves Andalúziából bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.