Salmorejo-jéghideg paradicsomleves Andalúziából
- 2022.07.24.
- 9
Öt perc alatt kész az ízletes, frissítő leves, amely laktató és önálló ebéd ebben a kánikulában.
Tele a piac finomabbnál finomabb paradicsomokkal, mindig túlvásárolom magam. Mintha fel lehetne tankolni a télre...
Ez a Salmojero kicsit hasonlít a gazpacho-ra, de mivel általában sonkával és tojással tálalják, tartalmasabb. Én mindkettőt szeretem, sőt, tulajdonképpem bármelyik hideg levest.
Hozzávalók: 75 dkg lédús paradicsom
só, bors
2 szelet szikkadt kenyér
2 cikk fokhagyma
1 tk borecet
4 ek olívaolaj
A tálaláshoz: Serrano sonka
főtt tojás
Jöhetnek a hideg levesek?
Sárga gazpachoAjo blanco-a hűsítő andalúz levesChlodnik-a jéghideg, lengyel céklaleves
Elkészítése
A paardicsomokat forró vízbe mártom, héjukat lehúzom.A paradicsomot felkockázom, turmixgépbe rakom.Hozzáadom a fokhagymát, az ecetet, a darabokra tördelt kenyeret és az olívaolajat. Sózom, borsozom és krémesre turmixolom.Jól behűtve sonkával, tojással tálalom.
A Salmorejo-jéghideg paradicsomleves Andalúziából bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.