Mini pavlovák
- 2015.03.28.
- 6
Még augusztusban ígéretet tettem, hogy sütök majd újra
pavlovát
kivivel, gránátalmával. Újév napján el is készült, de esélyem sem volt lefotózni. Most az egyszemélyes, mini változatokat sütöttem meg. 8 db. lett az adagból. Ezúttal tejszínhab helyett joghurtos mascarpone került a habcsókokra. Így is, úgy is a pillanat töredéke alatt elfogy.
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 evőkanál málnaecet/ almaecet
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
25 dkg mascarpone
4 evőkanál joghurt
kb. 40 dkg savanykás gyümölcs (kivi, gránátalma, mangó)Elkészítés:
A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verek, fokozatosa hozzáadva a cukrot. Utoljára kerül bele az ecet és a keményítő. Közben bekapcsolom a sütőt 150 fokra.
A sütőlapra sütőpapírt teszek, rárajzolok 8 db kb. 6 cm átmérőjű kört. Erre halmozom a habot. Jó, ha a közepük picit alacsonyabban van. Beteszem a sütőbe, 140 fokra leveszem a hőt, majd így sütöm/szárítom kb. 1 órán keresztül. A kész Pavlova kívül kopogós és a színe halvány bézs.A sütő ajtaját résnyire megnyitva hagyom kihűlni. Ez tulajdonképpen az alap, erre jön a mascarponéból és joghurtból kavart krém. A tetejére ültetem tetszés szerint a gyümölcsöket, általában kétfélét egy habcsókra.