Húsleves palacsintacsíkokkal

  • 2017.04.03.
  • 6





Kipróbáltam néhány receptet az osztrák konyhából, amit ott előszeretettel fogyasztanak húsvétkor. Az ízvilága közel áll a magyar konyhához, mindenik ízlett nekünk. Aki merészebb, újítson az idei húsvéti menün egy keveset.

Elsőként egy húsleves, melynek érdekessége az, hogy hígpalacsinta csíkokkal fogyasztják, de jó sokkal. Nagyon finom :)




Hozzávalók (6 személyre): 1,5 kg-os tyúk, 4 sárgarépa,
3 petrezselyemgyökér, ½ karalábé, 2 szelet zellergyökér, 1 vöröshagyma, 3 cikk
fokhagyma, 3 l víz, 1 teáskanál szemes bors, só; a palacsintacsíkokhoz: 5
evőkanál liszt, 3 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott
petrezselyemzöld, csipet só; továbbá: petrezselyemzöld.





Elkészítése: A tyúkot, a zöldségeket megtisztítjuk,
megmossuk, majd hideg vízbe tesszük. Hozzáadjuk a szemesborsot, megsózzuk és
lassan bugyogtatva főzzük, amíg minden meg nem puhul. A tojásokat villával
felverjük, a liszttel elkavarjuk. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a
petrezselyemzöldet, a sót, majd 6 palacsintát sütünk. Mindeniket felcsavarjuk és vékony csíkokra vágjuk. A levest
leszűrjük, tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Tálalásnál a tányérokba szétosztjuk a palacsintacsíkokat és
rámerjük a forró levest.