Pulykasültes és füstölt lazacos szendvicsek házi császárzsemlében

  • 2013.08.28.
  • 5

Imádok szendvicseket készíteni és enni. Igazán jó párosítás! :)Le sem tagadhatnám, hiszen az oldalon csak úgy hemzsegnek a szendvicsvariációk. Nekem az a véleményem, hogy egy-egy friss és változatos alapanyagból készült szendvicsnek legalább annyira ott a helye a hétköznapi étkezésünkben, mint egy levesnek, vagy főzeléknek. Igazából Magyarországon nincs túl nagy kultusza a szendvicskészítésnek és fogyasztásnak, így mondhatjuk, hogy nem kis mértékben javítom az ez irányú statisztikát. Sütöttem a napokban egy kis kosár friss császárzsemlét és kiflit, nem ok nélkül, hiszen előző napról maradt egy kis darab hideg pulykasült, ami csak úgy adta magát egy színes és ízletes pulykasültes szendvicshez. Véletlenül volt itthon egy kis norvég füstölt lazac, így nem csak egyféle szendvics készült.
Még mindig az előző napi, spanyol ízekre hangolt pulykasülthatása alatt voltam, így a pulykás szendvicset is mediterrán alapokra helyeztem.1 tojássárgájából aiolit kevertem, a felét elkevertem frissen vágott kaporral. A sima aioli ment a pulykás, a kapros aioli ment a füstölt lazacos szendvicsbe.A hideg pulykasültből vékonyan szeleteltem, rukolát, és vékony kápia csíkokat tettem még a szendvicsbe. A császárzsemlék még langyosak voltak, úgyhogy nagyokat nyeltem készítés közben.A lazacos szendvicsben a kapros aiolit vékony csíkra vágott jégsaláta és édes olasz hagyma kísérte.A hideg pulykasült feléből hússalátát is készítettem, de erről majd legközelebb mesélek.