Aszalt paradicsomos chilis pulykamell

  • 2012.07.17.
  • 6

Az alant látható rozmaringos lepénykenyér mellé készült ez a nagyon hirtelen ötletből jött paradicsomos - chilis pulykamell. Miért van az, hogy mindig az ilyen előre meg nem tervezett kaják lesznek a legjobbak? :)
Nem is fontos, így legalább van okom mindig főzni.Hozzávalók 2 emberre 40 dkg pulykamellfilé
1 doboz konzerv aprított paradicsom 5-6 darab aszalt paradicsom
fél doboz konzerv kukorica egy teáskanál chili por 2 teáskanál őrölt római kömény 1 fej hagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagymaegy kevés mexikói fűszerkeverék A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk, most kifejezetten pirítani kell és nem párolni. Közben a pulykamellet apróbb kockákra vágjuk.
Amikor a hagyma már jó, rádobjuk a húst, megsózzuk és lefedjük. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk, majd utána fedő nélkül addig, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a fűszereket és együtt pirítjuk még őket egy ideig. Ezután jöhet rá a paradicsom és a kukorica, ezekkel is még egy kis ideig rotyogtatjuk. Egy pár csepp édesítővel lehet a savanyúságát elvenni, ha szükséges.