Fanta szelet

  • 2015.01.23.
  • 9

Napok óta depresszív az idő, felhős az ég, esik, így ez a napszínű sütemény hoz talán némi vidámságot a szürke napokba. De nyilván nem a vidám színe miatt készítettem el elsősorban, hanem azért, mert egy nagyon egyszerűen és garantáltan sikerre ítélt süteményről van szó. A finom puha piskóta, a finom édes túrós krém és a savanykás "máz" a tetején. Érdemes kipróbálni.Hozzávalók:A tésztához:6 tojás6 evőkanál cukor6 evőkanál finomliszt2 evőkanál natúr kakaópor1 dl étolaj1 csomagsütőpor csipet só
A túrós krémhez:50 dkg tehéntúró25 dkg porcukor25 dkg margarin (vagy vaj)A mázhoz:8 dl Fanta (vagy ízlés szerinti narancs ízű üdítőital)2 csomag vaníliás pudingporElkészítése:6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra verjük, összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és az étolajjal. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd 160 °C-on légkeverésen (gázon közepes fokozaton) sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki).A krémhez a margarint (vajat) a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a túróval.A tetejére kerülő "mázhoz" a pudingport megfőzzük a Fantában (vagy bármilyen narancs ízű szénsavas üdítő italban). Pár percig kevergetve hűtsük le kissé, hogy ne legyen tűzforró, mikor a sütemény tetejére kenjük.Ha minden készen áll, a piskóta szobahőmérsékletű, akkor nincs más hátra, csak a sütemény összeállítása.A piskótán egyenletesen elkenjük a túrókrémet, majd a tetejét bevonjuk a narancsos finomsággal. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni pár órácskát, majd ízlésünk szerint felvágjuk és fogyaszthatjuk.