Kofa saláta

  • 2014.06.17.
  • 8

Hogy miért pont kofa, nem tudom. Így nevezte el a salátát, akitől a receptet kaptam. Talán, mert a harsányan ropogós, friss hozzávalókat a piaci kofáktól, árusoktól érdemes korán reggel beszerezni. Mediterrán jellegű saláta, nekem nagyon hasonlít a görög salátához, igaz abban nincs kapribogyó és juhsajt sem. Nálam is most feta került bele, mivel juhsajtot nem sikerült szereznem. Így önmagában, pirítóssal is kitesz egy ebédet vagy vacsorát, de jó hidegen sült húsok mellé illik igazán.
Elkészítési idő: 15 percHozzávalók:1 kígyóuborka3-4 paradicsom2 paprika1/2 lilahagymapár szem olajbogyókevés kapribogyóöntet:5 ek olívaolaj2 ek borecetsóborstetejére:juhsajt
(nálam feta)
Elkészítése:A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. Az uborkát, paradicsomot, paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a lilahagymát szálasra szeleteljük.Egy tálban összeforgatjuk a zöldségeket és a hagymát, kicsit sózzuk, rálocsoljuk az öntetet, összekeverjük.Rámorzsoljuk a juhsajtot, kis időre hűtőbe tesszük.