Szőlős piskótaszelet

  • 2013.09.15.
  • 1

Hozzávalók
a piskótalaphoz: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál olaj;a krémhez: 35 dkg tehéntúró, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 10 g zselatin, 0,5 dl tej, 2 gerezd muskotály szőlő;
a díszítéshez: 2 dl habtejszín, 1 gerezd muskotály szőlő, dekorgyöngy Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrém lesz. Beleszitáljuk a lisztet meg az étkezési keményítőt, a tál szélén körbecsorgatjuk az olajat és lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, 30x25 cm.es tepsibe simítjuk és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. 1 evőkanál porcukrot összekeverünk 1 evőkanál liszttel, egy tiszta konyharuhára szórjuk és egy hirtelen mozdulattal a piskótalapot ráfordítjuk, lehúzzuk a sütőpappírt és feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A tehéntúrót kikavarjuk a porcukrral, a vanília kikapart magjával meg a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a
joghurtot, a tejben feloldott zselatint meg a felvert tejszínt és lazán összekavarjuk. Végül beleforgatjuk a megmosott és megszárított szőlőszemeket. A piskótalapot egy kalácsformába rakjuk, beleöntjük a krémet és a piskóta lelógó részeit kétfelől ráhajtjuk, úgy, hogy középen találkozzanak. Ha nagyobb, a széleiből levágunk. Egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd
hosszúkás tálcára borítjuk, 2-3 cm-es szeletekre vágjuk és tetejét tejszínhabbal, szőlőszemekkel és dekorgyöngyel díszítjük.