Tengeri sügér édesköménypürével és pirított füstös-gombával

  • 2015.01.28.
  • 5

Hosszú idő után ez lesz az első posztom, ami nem azt jelenti, hogy eddig nem főztem – sőt talán még többet is volt a kezemben fakanál. Sokat főztem, befőztem, de nem volt időm lejegyezni, maximum lefotózni. Sok ételt, amit készítettem, majd a szezonjában posztolom, hiszen például hol vesz az ember ilyenkor friss vajbabot.  Annyi  változás lesz, hogy inkább a kifinomultabb, de nem feltétlen sok hozzávalós fogásaim teszem közzé. Sokkal több lesz a sous vide elkészítési mód, mert igen gyakran használom a mostanra már a konyha szerves részévé vált SV cirkulátort. Próbálok továbbra is szezonális maradni és minőségi alapanyagokból főzni, bár még mindig nagyon nehéz bizonyos alapanyagok beszerzése. De azt vallom továbbra is, hogy nagyon könnyű ízes és jó állagú ételt főzni, ha mindezt jó alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai fogásokat alkalmazva tesszük.
A mostani ételt egyik nagy kedvencemmel a tengeri sügérrel készítem, de természetesen más fehérhúsú hallal is működik. Örvendetes, hogy a Hunyadi téri piac, ami egy percre van tőlünk, halasa megújult választékkal nyomul az utóbbi időben, így nem kell messzire mennem friss halért. A Facebook oldaláról mindig tudom, hogy mikor jön friss áru és akkor csapok le rá.

[...] Bővebben!