Szilvalekváros-mogyorós kiflik teljes kiőrlésű lisztből

  • 2020.04.21.
  • 6

A lekváros kifli nagy kedvenc nálunk, legyen kelt tésztából vagy omlós tésztából készítve. Most egy sütőporos változatot hoztam, szilvalekvárral töltve és mogyoróba hempergetve. Nagyon finom lett, a délutáni kávé nagyszerű kísérője volt. :)Hozzávalók a tésztához:- 26 dkg teljes kiőrlésű liszt- 4 dkg búzasikér- 1 csipet só- 1/2 cs. sütőpor- 1 ek poreritrit- 5 dkg vaj- 2 tojás- 1 tk rumaroma- kb. 2-3 ek natúr joghurtHozzávalók a töltelékhez:- kb. 12 dkg házi szilvalekvár (keményebb fajta)Tetejét lekenni: - 1 tojásfehérjeHempergetni: - kb. 3 dkg darált mogyoróElkészítés:A lisztet és a búzasikért egy keverőtálba mérjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Rászórjuk a sót, az eritritet és sütőport, majd a tojást és rumaromát is hozzáadva összegyúrjuk annyi joghurttal, hogy összeálljon a tészta.Cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és 30 percet hűtőbe pihentetjük.Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, enyhén lisztezett felületen kb. 24 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Megkenjük a lekvár felével és 12 körcikkre vágjuk, majd szélesebb felüktől feltekerjük kifli alakúra.Megj.: Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor a kinyújtott és lekvárral lekent körlapot vágjuk 16 körcikkre.Mindegyik kiflit lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével és darált mogyoróba hempergetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 16-20 perc alatt aranybarnára sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.Rácsra téve kihűtjük, majd porított eritrittel megszórva kínáljuk.