Sárgarépás töltött tojás

  • 2020.04.14.
  • 0

Húsvétkor adott a főtt tojás, ezért ahogy lejár az ünnep, a rakott krumpli mellett, sokszor töltött tojás is készül. Sőt, a férjem annyira szereti a tojást, hogy most az ünnepre készítettem ezt a sárgarépás töltött tojást. Mivel mi nem nagyon szeretjük a
húslevesben megfőtt zöldségeket, ezért próbálom hasznosan felhasználni, és nem kidobni. Legtöbbször boeuf (böf) saláta készül belőle, és most ezek a töltött tojások is.
Minden alapanyag kéznél lévén, az elkészítése csupán pár percet vett igénybe, így egyszerű hozzávalókból egy nagyszerű előételt készítettünk. :)Hozzávalók:- 4 db. keményre főtt tojás- 1 közepes nagyságú főtt sárgarépa- 1 kisebb lila hagyma vagy 1 szál zöldhagyma- 1 1/2 ek majonéz- só, őrölt bors ízlés szerint- 1 csipet szerecsendióElkészítés:Ha nem a húslevesben megfőtt zöldségekből vesszük el a sárgarépát, akkor egy közepes méretű sárgarépát megpucolunk. Megmossuk majd karikára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és teljesen kihűtjük.Abban az esetben, ha nincs piros tojás, enyhén sós vízbe keményre főzzük a tojásokat. Hideg vízbe kihűtjük, majd meghámozzuk és hosszában ketté vágjuk. Óvatosan kiszedjük a tojások sárgáját és egy magas falu edénybe tesszük.Hozzáadjuk a megfőtt és kihűlt sárgarépát, a kisebb darabokra vágott hagymát, a majonézt, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ízesítjük a fűszerekkel, és alaposan összekeverjük.Megj.: Botmixer hiányában, villával is pépesíthetjük/keverhetjük a hozzávalókat.
Egy kis kanál segítségével megtöltjük a
töltelékkel az üres tojásfehérje üregeket, majd fogyasztásik hűtőbe tesszük.