Kimaradt egy fél kalácsunk, már kicsit megszikkadt - miért ne csináljunk egy jó kis…
Úgy kezdődött, hogy eleve ritkán vettem kenyeret. A gyerekem 350 km-re költözött, mert…
Közeledik a karácsony, meg különben is, miért nem volt még a blogon töltöttkáposzta?…
Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon…
Elsősorban tisztázzuk, mi is az a cataplana: két összekapcsolt félgömbből álló főzőedény,…
 A ricottát nagyon szeretem, keresem az új felhasználási módokat. Ezt a ricottás…
Ez volt az első találkozásom a báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját…
 Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány…
Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel…
Úgy sütni a csirkemellet, hogy puha és szaftos legyen, nem egyszerű feladat. Többféle…
Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon…
Újabb gyerekkori kedvencünk került fel étlapunkra, retro a javából. A rizses hús nálunk…