Íz mennyország: Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt

  • 2018.06.24.
  • 4

Ellenállhatatlan falatok!A fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. Imádom, mert oly sokféleképpen el lehet készíteni. Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel, igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Gyors, egyszerű és mégis mutatós. Kínálhatod salátával, krumplipürével, vagy rizzsel, a lényeg hogy elképesztően finom. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, sőt kirándulások alkalmával a hús szendvicsnek is kitűnő, de akár vendégváró falatoknak is kiváló választás. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni. Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt salátával gluténmentes receptHozzávalók:½ kg darált hús4 db zöldhagyma – apróra vágva, zöldjével együtt1 db paprika1 db nagy gerezd fokhagyma – reszelve, vagy fokhagymanyomón átnyomva1 ek kókuszolaj2 db kisebb padlizsán – sötét legyen a színe, és könnyű2  csomag szeletelt baconFűszerek:1 kk *Édes-erős steak borsegy nagy csipet *cayenne bors¼  kk *ötbors durvára darált fűszer2 kk *Jamaikai fűszerkeverék1 nagy csipetnyi *provence fűszerkeverék1 csipet *chili pehely1 kk *Himalája só1 kk mustár1 púpos ek majonéz1 db tojás15 dkg gouda sajt – reszelveSaláta:jégsalátaparadicsomzöldhagymauborkapaprikaTálaláshoz:*Italiamo epres balzsamecetszószparmezán sajtFázis fotók, katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:    A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekhttp://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdaltelkészítése:A padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erős lángon kell megsütni, én a gáztűzhely platniját használtam, kiválóan bevált, így finom füstős ízel lesz. Viszont kerti grillen is megsüthető. Vagy sütőben, grill sütőbe, viszont ebben az esetben nem lesz olyan füstős íze.Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki.Ha készen vagyunk, tegyük egy műanyag tálba és fedjük le fóliával kb. 10-15 perc. Így a gőzben megpuhul a héja, és szépen le tudjuk szedni. Majd óvatosan, lehúzzuk a külső héját, és egy tányérra tesszük, hagyjuk kihűlni. Majd tegyük be a hűtőbe.