Tejszínes spenótós chifferini

  • 2013.10.31.
  • 9

A spenóttal szerintem sok óvodást riogattak a szülei, ami szerintem nagyon helytelen, mert a spenót amellett, hogy egészséges, nagyon finom. Legalábbis én nagyon szeretem. Ennek ellenére ritkán eszem, mert a család (Édesanyám kivételével) nem igazán rajong érte. És szépen fogalmaztam... Tegnap azonban piacon voltunk, és nagyon szép spenótot találtunk, úgyhogy Édesanyámmal eltökélten - a család, főleg az öcsém rémült tiltakozása ellenére - egy olyan fogást alkottunk, amiben a spenót a főszereplő. A parmezán, tejföl és tejszín csak mellékszereplők, akiknek a célja a főhős erősítése, erényeinek hangsúlyozása. Aki nem szereti a spenótot annak ezt a videót ajánlom...
:DHozzávalók- 50 dkg friss spenót- 2 teáskanálnyi vaj - 50 dkg chifferini vagy más tészta- 4 evőkanál tejszín- só- tálaláshoz: parmezán, tejfölElkészítésA spenótot egy nagy tálban vagy lavórban 10-15 percig hideg vízben ázni hagyjuk. Forgassuk át a vízben a leveleket, majd egy szitában folyó víz alatt mossuk át kétszer. Csepegtessük le. Fontos, hogy minél szárazabb legyen.
Nagy lángon forraljunk vizet a tésztának egy kevés sóval és olajjal. Ha forr, főzzük ki benne a tésztát a tasakon feltüntetett idő alatt. Egy nagy fazékban olvasszuk meg a vajat, és dobjuk rá a leveleket. Kis lángon fonnyasszuk össze. Nagyon össze fog esni a spenót. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, rendesen sózzuk meg, majd botmixerrel pürésítsük.
A leszűrt tésztával összekeverve, vagy külön tálaljuk parmezánnal és tetszés szerinti tejföllel.