Mary Berry citromos-lime-os sajttortája " 18. Szakácsmustra

  • 2016.08.18.
  • 9

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre valamit, mert nem láttam, hogyan fog a krém összeállni. Így végül zselatinnal oldottam meg a kialakult helyzetet.Hozzávalók 18 m-es tortához:Alaphoz:140 g összetört zabkeksz50 g olvasztott vaj200 g cukorA kekszet zacskóba téve húspotyolóval összetörtem, majd összekevertem a többi összetevővel, és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem, 2 cm-es peremet kialakítva. Minél magasabbra tudjuk formálni a peremet, annál jobb.Krémhez:200 ml habtejszín felverve200 ml tej175 g krémsajt150 g cukor1 lime leve és héja1 citrom leve és héja1 tasak zselatinpor a citromlében feloldva és olvasztvaA krémsajtot habverővel összekevertem a tejjel, cukorral, héjjal és olvasztott zselatinnal, hagytam hogy kissé besűrűsödjön, majd hozzákanalaztam a tejszínhabot. A tortaformába öntöttem és 6 órára dermedni tettem a hűtőbe. Szilvakarikákkal és mentalevéllel díszítettem.