Almás rétes paleo módra

  • 2013.09.16.
  • 7

Igazából még soha semmilyen rétest nem ettem, így nem is volt viszonyítási alapom.Hozzávalók:-3 tojásfehérje-3 ek víz-1 ek citromlé-1 csipet szódabikarbóna -280 g alma-20 g xilit-fahéj-1 ek útifű maghéjAz első 4 összetevőt összekevertem és 3 "palacsintát" sütöttem belőle serpenyőben. Így utólag rájöttem, hogy talán olajos sütőpapíron, sütőben jobb lett volna, kevésbé szakadnak szét a palacsinták. Egymás mellé tettem őket, hogy részben fedjék egymást.A töltelékhez lereszeltem az almát, xilitet és fahéjat kavartam hozzá és kicsit hagytam állni. Közben kevés levet engedett, de az utólag hozzákavart útifű maghéj felszívta és kicisit sűrítette az almás tölteléket, amit a "rétestésztára" terítettem és feltekertem. 5 percet sütöttem, hogy kicsit összeálljon, ettől még az alma nyers marad.