Sajtgolyó

  • 2016.01.22.
  • 9

Kevés praktikusabb dolog létezik, pl. egy gyerekzsúrra vagy házibulira,
mint a sajtgolyó.A sajtot elég sokan kedvelik, sütve készült változata, pedig még kedveltebb.Gyorsan elkészül, laktató és jól mutat!Tunkolhatjuk kedvenc mártásainkba, kínálhatjuk szalma krumplival,
de húsok mellé köretként is alkalmazható.Aztán persze örülhetünk a sikernek! ;)Hozzávalók:30 dkg reszelt sajt1 egész tojás (kb. M-es)1,5 ek. lisztízesíthetjük fehér borssal vagy
fokhagyma granulátumot is keverhetünk hozzáolaj a sütéshezés, aki szeretné zsemlemorzsába is forgathatjaElkészítés:Lereszeljük a sajtot.Hozzáadjuk a tojást és a lisztet,majd golyókat formálunk a kész masszából
és forró olajban aranybarnára sütjük.Lehetőleg ne süssük túl, illetve ne piszkáljuk,
addig, amíg nem szilárul meg az olajban némileg a kis golyónk,hisz addig még elég képlékeny lehet.A kész golyókat hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuktartárral, vagy egyéb más szósszal, mártással. :)