SLANAC

  • 2017.11.11.
  • 0

SLANACNagyon szeretjük ezt a horvát kiflit, amit itt (Horvátországban) szinte minden pékségben lehet kapni. Amikor szüleimet meglátogatjuk, akkor szintén vissza szokott ránk mosolyogni - sajtos négyes vagy sós négyes formájában, ami ugyanaz a finomság.. Most Limara receptje alapján készítettem el ezt a finom kiflit. Ajánlom sok szeretettel!HOZZÁVALÓK500 g liszt1,5 teáskanál só1 teáskanál cukor2,5 g élesztő50 ml olaj½ doboz tejföl (180 g-os doboz)260-270 ml langyos vízSós öntethez:2 ek liszt1 tk sóvízELKÉSZÍTÉSEA lisztet összekeverjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. A vizet csak fkozatosan adjuk hozzá - nekem pl. nem vlt szükségem enny vízre. Puha tésztát foogunk kapn, amvel knnyen lehet dlgozni. A tésztát meleg helyen, letakarva
kelesztjük 30-40 percig.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyik darabot többször (kb. 10-szer), magasról ráejtjük a munkaasztalra. A tészta ledobálása puhábbá és könnyebbé teszi a tésztát.A két tésztánkat 8-8 részre osztjuk, amiből 20 cm-es rudakat formázunk, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket, egymás mellé, max.egy félujjnyi helyet hagytam két kifli között. Ruhával letakarva, 20 percig kelni hagyjuk.Sós dekoráció: Összekeverjük a lisztet és a sót, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. Egy kicsit sűrűbb tésztának kell lennie a palacsintatésztánál.200 fokon sütjük 10 percig, majd ráöntjük a sós öntetet, és visszatesszük őket a sütőbe,
és még kb. 10 percig sütjük.Amikor kisült, letakarjuk száraz ruhával, hogy megpuhuljon a héja.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.