Rizskoch málnaöntettel 110/1.

  • 2017.09.21.
  • 7

Már elég régen volt édes recept ebéd gyanánt, és ez se most készült, mert a diétásabb étrendbe ez nem férne bele, de azért még nyárbúcsúztató gyanánt, fagyasztott málnából készítse el bárki, akinek kedve van hozzá. Bár több rizskoch recept is van a blogon, ez most Mautner Zsófitól származik. Ilyen hideg időben amúgy is jár egy kis édes kényeztetés! :)Hozzávalók:30 dkg rizs1 l tej2 dl víz1 kk. só1 vaníliarúd kikapart magja15+5 dkg cukor3+2 dkg vaj1 citrom reszelt héja10 dkg mazsola6 tojás 1 zacskó fagyasztott málna (40 dkg)1 citrom leve5 dkg porcukorElkészítési idő: 90 perc+hűtésSütési hőfok: 190°A rizst átöblítem, majd a tejjel és a vízzel felteszem főni. Hozzáadom a sót és a vaníliát (magokat és a rudat is) és közepes lángon gyakran megkeverve kb. 25 perc alatt puhára főzöm. Hozzákeverem a cukrot és a vajat, a citrom héját valamint a mazsolát, a vaníliarudat kiveszem. Szoba hőmérsékletűre hűtöm a masszát, majd jöhetnek bele a tojássárgák és a felvert tojásfehérje is óvatosan, melyhez hozzáadom előtte még a maradék cukrot.Egy hőálló tálat kibélelek sütőpapírral, kivajazom és beleöntöm a masszát, majd 45 percig sütöm. A málnaszószhoz botmixerrel pürésítem a málnát, hozzáadom a citrom levét és a porcukrot.