Ropogós zöldség mártogatós uborkás magvas túrókrémmel 77/2.

  • 2016.10.11.
  • 7

Íme a második túrókrém. Ez is nagyon ízletes volt, csak azért lett ez a győztes, mert itt a túrókrém mellé a zöldség is extrább formában volt.Az állás jelenleg Széll Tamás javára 40-30.Hozzávalók:fél kígyóuborka hámozva, magozva, apróra vágva35 dkg túrófél citrom leve és héja1 csokor snidling apróra vágva1 marék olajos mag durvára vágva (mandula, mogyoró, kesudió)1 répa csíkokra vágva1 póréhagyma csíkokra vágva1 cukkini csíkokra vágva1 csomag réteslap2 gerezd reszelt fokhagyma1 csokor petrezselyem5-6 ek olívaolajsó, borsAz uborkát apró kockákra vágom, enyhén sózom. A túrót ízesítem sóval, borssal, citromlével, egy gerezd fokhagymával, a zöldfűszerekkel és a magokkal, majd a kifacsart uborkát is hozzákeverem. Egy edénybe öntöm, és a közepébe mélyedést készítek, amibe kevés olívaolajat öntök.
A csíkokra vágott zöldségeket kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymát és a petrezselymet, majd lehűtöm. A réteslapokat egyenként megkenem olívaolajjal és ráhalmozom vékony csíkban a zöldséget, majd szorosan feltekerem. Annyi tekercset készítek, amennyi zöldség van. A kész rudat kívül is megkenem olajjal, majd 200°-os sütőben 5-8 percig sütöm. Ha kész feldarabolom és a túrókrémmel tálalom.