Joghurthabgaluska meggyöntettel

  • 2013.06.03.
  • 2

... és íme a megígért, és már jóízűen elfogyasztott desszertünk:)Hozzávalók:5 g zselatin (kb. fél tasak)1 citrom2 dl joghurt10 dkg porcukor4 közepes tojásfehérjecsipetnyi só1 üveg meggybefőttcsipetnyi fahéj1 ek. keményítő pirított mandulaforgácsA zselatint elkeverem 6 ek. hideg vízzel, majd 3 ek. joghurttal csomómentesre keverem. A maradék joghurthoz hozzáadom a citrom reszelt héját, 50 g porcukrot és 2 ek. citromlevet. A kétféle joghurtot összevegyítem és hozzáforgatom a korábban egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjével. Egy 15-17 cm átmérőjű edénybe teszem és minimum 6 órára a hűtőbe teszem (én egy éjszakára hagytam, nem kell megijedni, ha az edény alján egy sárgás savó keletkezik ez a joghurttól és a zselatintól függ, azzal nem kell foglalkozni.A meggyet leszűröm, a felét félreteszem, a másik felét pedig a maradék citromlével, fahéjjal és a 3-4 ek. vízben feloldott keményítővel sűrű leverés mellett összeforralom. Hozzáadom a félretett meggyeket, valamint a maradék 50 g porcukrot és 4 tányérra szétosztom az öntetet. A joghurt habból hideg vízbe mártott kanállal fejenként 2-2 galuskát "szaggatok", majd megszórom a mandulaforgáccsal.