Narancsos áfonyás muffin

  • 2017.12.20.
  • 2


HOZZÁVALÓK 12 db muffinhoz:
225 g teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál chia mag
0.5 dl narancslé
1,5 dl tej
1 teáskanál citromlé
150 g (mirelit) áfonya
70 ml kókuszzsír
4 teáskanál méz
1/2 teáskanál narancs kivonat
1/2 teáskanál só
1 narancs héja
 
ELKÉSZÍTÉS:
Adjuk a chia magot a narancsléhez, egy másik edényben a tejhez a citromlevet. Hagyjuk állni mindkettőt 10 percig, majd keverjük össze őket egymással, a mézzel, a (megolvasztott) kókuszzsírral és a narancs kivonattal.
A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük el, majd öntsük hozzá lassan a folyékony hozzávalókat, miután a chia mag megduzzadt. Adjuk hozzá az áfonyát és egy evőkanál narancshéjat. Óvatosan keverjük össze, majd 12 egyenlő részre adagoljuk a kiolajozott muffinformákba.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, amíg aranybarnára sül.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 141 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 15 g