Töltött csirkecomb

  • 2013.07.05.
  • 9

Igazán egyszerű vacsorát kért tőlem a család, nagy kedvenc ez is, és szerintem nem is bonyolult. Régen mindig rizzsel ettük, mostanában bulgur, kamut és quinoa közül választ a férfinép.Érdekes, mert az 5 évesem még mindig nagyon rizses, de kifejezetten a barnarizst szereti. A kicsi viszont teljesen odavan a bulgurért, néha csak úgy,magában is kéri, hatalmas adagokat bír a bendőjébe tolni. Férjuram legújabb kedvence pedig a quinoa, legutóbb csak annyit mondott rá: ezt akár hetente ötször is megenném.A kamut pedig az én kedvencem, mióta pár hónapja kipróbáltuk, én előszeretettel készítem köretnek.Most viszont hercegnő burgonyát kapott a család. Hozzávalók 4 személyre:4 egész csirkecomb2 szikkadt zsemletejsóbors1 teáskanál majorannazellerlevél/petrezselyem1 evőkanál pirospaprika 2 csirkemáj elkaparva200 gramm csiperke1 fej vöröshagyma 2 főtt tojás1 egész (nyers) tojásA csirkecombokat alaposan letisztogattam, megmostam, besóztam és félretettem.Egy mély tálba apróra tépkedtem a zsemlét (vagy késsel is lehet vágni, ha már annyira szikkadt), és felöntöttem annyi tejjel, amit be tud szívni magába, de nem tocsog a tejben. Ha esetleg mégis több
a tej, egyszerűen csak nyomkodjuk ki a zsemléből. Majd hozzáadtam a majorannát, a pirospaprikát, sóztam és borsoztam (ezt ízlés szerint csináljátok) és alaposan összegyúrtam a két kezemmel.Egy kis lábasban kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam, majd rádobtam a szintén apróra összevágott gombát és addig pároltam, amíg az összes levét el nem főtte a gomba. Mjad hagytam kicsit hűlni, ezalatt keményre főztem két tojást és tojásvágóval ezt is apró kockákra vágtam.A zsemlés masszához hozzáadtam a vöröshagymás gombát,az elkapart májat,
a főtt tojásokat és egy csokor apróra összevágott zellerlevelet (lehet petrezselyem is), majd ismét jó alaposan összedolgoztam (lehet ám villával is dolgozni, de én a két kezemet szeretem használni).Utoljára következett a nyers tojás, ezt végül már villával dolgoztam a töltelékbe.Elővettem a csirkecombokat és a tölteléket óvatosan a bőre alá töltöttem, majd egymás mellé helyeztem egy tepsiben. A maradék tölteléket alufóliába tettem és becsomagolva a csirkecombok mellé helyeztem úgy, hogy a sütés utolsó 20 percében majd ki tudjam nyitni a csomagot, hogy a sült töltelék teteje megpiruljon.A csirkecombok bőrét egy ecset segítségével kevés olajjal átkentem,
majd 200 fokos sütőben kb
1 óra alatt szép pirosra sütöttem, miközben néha meglocsolgattam a combokat az alatta összegyűlő lével. (az utolsó 20 percben nyissuk ki az alufóliát, hogy meg tudjon pirulni a maradék töltelék.)

Címkék

Főétel Hal