Újévi gesztenyés hókifli

  • 2016.01.01.
  • 6


Minden Kedves Olvasómnak !
Egészségben, boldogságban, sikerekben gazdag Új Évet kívánok !Süssünk-főzzünk együtt 2016-ban is!BÚÉK! Megint lezártunk egy évet, mivel is kezdhetném az újat, mint egy régi bevált recept megírásával. Összegzésképpen 2015-ről csak annyit tudok mondani, hogy nagyon nehéz évem volt, ennek ellenére bizakodva nézek
2016 elé. :-)Visszatérve a hókiflire, egy régi kedves barátnőmtől Nellytől származik a recept, legalább 15 éve mindig ezt sütöm. Lányom nagy kedvence így gesztenyével, de természetesen más töltelékkel, dióval, mákkal, szilvalekvárral is lehet készíteni. A tésztája ecetes, és nincsen benne cukor, elég hogy kívülről vastagon porcukros. Ne ijedjetek meg az ecet nem érződik rajta, de ettől lesz könnyű a tészta. Egy éjszakát hűtőben kell pihentetni, mielőtt kiszaggatjuk és megtöltjük. Ebből a mennyiségből kb. 50 db kifli lesz.Hozzávalók:35 dkg liszt25 dkg Ráma margarin
0,5 csomag sütőpor1 csipet só1 evőkanál ecet7 evőkanál hideg vízTöltelék:25 dkg gesztenyemassza2 evőkanál baracklekvár1 evőkanál rum vagy rum aromaForgatáshoz:vaníliás porcukor Elkészítés:A vizet kimérjük és az ecettel összekeverjük. egy másik tálba belemérjük a lisztet és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a sütőport, sót, ecetes vizet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a gesztenyét egy kevés házi baracklekvárral és rummal, csak éppen annyira hogy fellazítsuk és ízesebbé tegyük. Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, egy pohárral köröket szaggatunk belőle, és mindegyik közepére teszünk a gesztenyés töltelékből egy teáskanállal, majd összehajtjuk és lenyomkodjuk a széleket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, addig amíg nem barnul meg. Még langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jó étvágyat hozzá! :-)