Triplacsokis mascarponés torta sütés nélkül

  • 2016.10.27.
  • 4

Nos, megint egy brutális tortával állok elő, ne mondjátok, hogy nem adok muníciót télre.Ez a csokikedvelők tortája, ét-, tej- és fehér csokis mascarponés krémmel készül. Az eredetijét Sevillában ettem, azóta készítem, mindig ilyentájt jön el az ideje – amikor egyre korábban sötétedik, és egyre hidegebb van.Hozzávalók:1 guriga (225 g) Győri Édes zabkeksz10 dkg olvasztott vajAz étcsokis réteghez:15 dkg étcsoki3 dl tejszín10 dkg mascarpone2 ek cukorA tejcsokis réteghez:15 dkg tejcsoki3 dl tejszín10 dkg mascarpone2 ek cukorA fehér csokis réteghez:15 dkg fehér csoki3 dl tejszín 10 dkg mascarpone2 ek cukor1. Az alaphoz késes aprítóba tesszük a kekszet, összeaprítjuk, majd az olvaztott vajat is a gépbe öntjük, és hagyjuk, hogy összekeveredjen a kekszmorzsával. Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, rányomkodjuk a kekszet, elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.2. Egymás után elkészítjük a csokis rétegeket: a tejszínt a cukorral és a mascarponéval habbá verjük (így, egyszerre), majd hozzákeverjük az olvasztott csokit. Először az étcsokis krémet készítjük el, rákenjük a kekszalapra, és hagyjuk kicsit dermedni. Utána jöhet a tejcsokis, majd a fehér csokis réteg.A legjobb ha egész éjszakára a hűtőben maradhat, de három óra dermedés után már szeletelhető. Ha azt sem bírjuk kivárni, akkor is finom lesz, maximum kanállal esszük.Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Címkék

Desszertek Torták